Povestea lor a început în 2016, la o masă unde s-au întâlnit naşii şi finii. Naşa asistent medical la o casă de bătrâni din România, finul infirmier la o instituţie asemănătoare din Italia. Ambi îndrăgostiţi de ce fac, însă finul cu marele regret că nu este în ţară. Dorinţa de reîntoarcere în România şi pasiunea pentru această activitate au dat naştere unui proiect deosebit.
Monica Apostol (naşa): „Ne gândim la cei care ne aleg pe noi, ca la rude apropiate sau bunici. Nu-i vedem ca pe o sumă de bani şi nu facem o afacere din asta. Nu te poţi îmbogăţii dintr-o astfel de activitate, nu în România. Am văzut că se poate, totuşi, însă cu ce preţ? Să faci o zeamă lungă din doi cartofi şi un morcov şi să laşi bătrânii să zacă în pat plini de … şi să-şi dorească să plece mai repede dintre noi? Nu este imaginea pe care vrem noi să o vedem! Vrem să vedem o casă, case, o familie, o mare familie şi oameni fericiţi! Mâncarea o să fie cea care trebuie, cea care aş face-o bunicului meu. Îngrijirea aşa cum este nevoie. Medicamentaţia şi restul de necesitâţi, strict după indicaţiile specialiştilor. Activitâţi ocupaţionale şi de relaxare, gandite împreună cu bunicii noştri, căci aşa le vom spune noi. Nu vrem să promitem marea cu sarea, însa un lucru este cert, nu facem compromisuri şi nu ne folosim de oameni în interese personale. Ne-am bucura ca aparţinătorii care vor veni în vizită sa aibă senzaţia că au venit acasa la bunicii lor, la ţară. O să vedeţi ce am gândit. Nu putem să vă spunem toate acum.”
George Piroşca (finul):” Multumesc rudelor mele, dar mai ales mamei şi lui Monica (naşa mea). Pentru mine este un vis împlinit. Ştiam cum se întâmplă în România lucrurile cu îngrijirea bătrânilor. Vreau să avem grijă de ei ca în Italia, să plătească ca în România şi să ne vadă sufletul deschis. Când am hotărât să lansăm acest proiect, am avut o singură dorinţă din punct de vedere financiar: să ne caştigăm prin muncă cinstită un venit lunar sigur. Nu este o afacere şi nici nu o să fie. Dacă Bunul Dumnezeu ne va ajuta să ne extindem, beneficiile ar fi să aducem acasă şi alţi români. Mai ales pe mama mea. Deci, preferăm să ne îngrijim românii noştri.”
Inimi Frumoase funcţionează, din noiembrie 2017, într-un cartier rezidenţial din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Activitatea este structurată pe vile. Sunt disponibile patru. Două deschise deja şi alte două în curs de amenajare.
De unde acest nume? Martin Buxbaum spunea: „Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-şi pierd niciodată frumuseţea, ci doar şi-o mută de pe feţe în inimile lor.„. Pe cale de consecinţă, a rezultat acest nume, care pare sa-i inspire.