CONCERTE & PETRECERI Stiri

Zoli Toth și Cantus Mundi deschid cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur

Pe 22 și 23 august cei peste 10.000 de spectatori din Piața Sfatului din Brașov vor asista la un show electrizant susținut de artistul Zoli TOTH și ansambluri ale Programului Național Cantus Mundi. Muzicianul va deschide cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur alături de peste 80 de copii din Cantus Mundi, animând publicul cu un spectacol inedit, plin de energie și poveste.

Unul dintre cei mai versatili artiști români, care abordează o paletă largă de stiluri, de la clasic la rock, pop sau fusion, Zoli TOTH va urca pe scena renumitului festival din Brașov pentru a cincea oară și va pregăti, ca de fiecare dată, un show modern și eclectic ce va fi amplificat de scenografia realizată alături de Dan Manoliu, regizorul artistic al festivalului. Pentru prima oară Zoli urcă pe scena Cerbului alături de tinerii săi discipoli formați în cadrul colaborării cu Programul Național Cantus Mundi, cel mai amplu proiect de integrare socială prin muzică din România. 

Fondatorul trupei SISTEM, deținătorul uneia dintre cele mai bune poziționări a României la Eurovision în 2005 și creatorul Zoli TOTH Project în 2014, muzicianul a intrat din 2018 în familia Cantus Mundi, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți formatori ai programului național. Printre proiectele dezvoltate alături de Cantus Mundi a prins formă și ansamblul de percuție intitulat Young Beats, care în 22 august va urca pe scena Cerbului de Aur alături de profesorul și coordonatorul lor, Zoli Toth. Pe 23 august, Zoli i-a invitat alături de el pe scena Festivalului Internațional Cerbul de Aur pe 60 dintre tinerii coriști care în acest moment fac parte din Cantus Mundi, care vor fi coordonați de Teodora Jaworski, solistă a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și trainer Cantus Mundi. O parte dintre acești copii și-au făcut deja debutul internațional în 2018, în Portugalia, concertând alături de Corul Madrigal în cadrul Festivalului Internațional de Muzică din Vila Nova de Gaia.

Ambele momente muzicale alături de acești copii vor aduce în premieră în fața publicului compoziții proprii ale artistului, create special pentru Festivalul Internațional Cerbul de Aur,  îmbinând un sound fresh și modern cu un mesaj extrem de actual: pentru a ne bucura în continuare de lucrurile frumoase pe care ni le oferă natura trebuie să învățăm să le protejăm. De altfel, artistul este binecunoscut pentru faptul că susține de mai bine de un deceniu o activitate intensă de protejarea a mediului, prin implicarea constantă în campanii de responsabilitate socială și ecologice.

Cantus Mundi București este prezent în toate evenimentele importante ale României. Dacă în această săptămână vom deschide, alături de Zoli TOTH, legendarul Festival Cerbul de Aur, pe tot parcursul lunii septembrie, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, programul de integrare socială prin muzică va organiza în capitală evenimentele „Orașul cântă”. Acestea sunt dovezi ale faptului că întreaga societate înțelege din ce în ce mai bine cât de importantă este muzica corală în viața copilului, un semnal pozitiv pentru viitorul dezvoltării tinerei generații”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Programul Cantus Mundi București (instituit prin Hotărârea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului București) se desfășoară pentru dezvoltarea mișcării corale din Capitală, astfel încât, în perioada următoare, 300 de noi coruri să reunească peste 9.000 de copii și tineri bucureșteni, motivați să fie parte a unei mișcări culturale prestigioase și incluzive. Cantus Mundi București este implementat în cadrul Programului Național Cantus Mundi și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

S-ar putea să-ți placă și...